fbpx

Online Eğitimde LGS’ ye Nasıl Hazırlanmalıdır?

Online süreç bazı alışkanlıkları değiştirmiş olabilir. Öğrenciler yüzyüze eğitim kadar online derslere de vaktinde ve hassasiyetle katılmalılar.

Geçtiğimiz yıl sınav sadece 1’inci dönem konularını içeriyordu. Bu yıl ise tüm konular sınava dahil edildi. Öğrencilerimiz online eğitimde geçtiğimiz yıla göre daha tecrübeli olmalarına rağmen sınavın tüm konuları kapsayacak şekilde yapılacak olması daha düzenli ve disiplinli bir çalışmayı mecbur kılmaktadır.

Okuduğunu anlayan, kelime hazinesi zengin öğrencilerin fark yaratacağı bir sınava hazırlandığımızı unutmamalıyız. Öğrencilerimizin düzenli konu tekrarı ve test çözümünün yanı sıra süreli yayınları takip etmelerini, makale, deneme tarzında düşünce yazıları okumalarını çok önemli. Günlük konu tekrarları, o gün çözülmüş soruların çözümlerinin incelemesi ve akabinde konu kavrama düzeyinden başlayarak soru çözülmesi, sonrasında ise içerisinde birden fazla kazanım içeren sorularla devam edilmesi gerekir.

Soruları çözerken kalem kullanmak ve analiz yapmak öğrencilerin çeldiricilere düşmemesine yardımcı olacaktır.

LGS hazırlık sürecinde öğrencilerin öncelikle konuyu çok iyi öğrenmeleri gerekmektedir. Öğrenme ve konunun pekiştirilmesi sürecinde; çoktan seçmeli ve açık uçlu sorular çözülmeli, boşluk doldurma, konu özeti çıkarma, kavram haritası hazırlama gibi çalışmalar yapılmalıdır. Online eğitimin, tekrar imkânı ve zengin içerik sunması olumlu yönleri arasında iken etkileşim eksikliği, derse katılımın tam olarak sağlanamaması, zamandan ve mekândan bağımsız olan bu sürecin öğrencilere özgürlük sunması ise olumsuz yönleri arasında sayılabilir. Gerek yüz yüze gerekse online eğitim sürecindeki dersleri çok iyi takip etmelerini, sabırlı, düzenli ve devamlı çalışmalarını, gerekli tekrarlarını yapıp,

her derse yeterli vakti ayırmalarını ve bol bol soru çözmelerini gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir