Sanat Koordinatörlüğü

“HAYAT BİLTES’TE SANATA DÖNÜŞÜR!”

Biltes’te Yarı Zamanlı Konservatuvar Eğitimi

Yarı zamanlı konservatuvar eğitimi, çocuklarımıza profesyonel sanat eğitimi vermek için verilmektedirve bu eğitime çocuklar yetenek sınavı ile seçilerek kabul edilmektedirler.

İlkokul 1.sınıftan itibaren başlayan eğitimler, lise son sınıfa kadar devam etmektedir. MSGÜ (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Devlet Konservatuvarı’nda uygulanan eğitim programı aynen uygulanmakta ve bu programı bitiren öğrenciler, üniversitelerin konservatuvar ve sanat bölümlerine giriş için hazır hâle gelmektedirler.

Bale bölümünde Rus sistemi olan Voganova uygulanmakta ve klasik bale, karakter bale, modern dans, point ve repertuvar dersleri verilmektedir.

Müzik bölümünde ilk etapta enstrüman çalışmaları ( gitar, mandolin, piyano, keman, flüt ) ve solfej, armoni, koro dersleri yapılmakta, tiyatro bölümünde ise tiyatrocu bir eğitmen tarafından çocuklara tiyatroya hazırlık çalışmaları yapılmaktadır.